Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@13:19:16 GMT

ورود خودروی لوکس بدون ثبت سفارش تکذیب شد

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۹۸۸۲۷

ورود خودروی لوکس بدون ثبت سفارش تکذیب شد

پول‌نیوز - گمرک ایران خبر ورود ۵۱ دستگاه خودروی لوکس با ترک تشریفات و بدون ثبت سفارش را تکذیب کرد.
گمرک جمهوری اسلامی ایران با رد واردات خودروی لوکس به شکلی غیر از روند قانونی آن، توضیح داد: اساسا قبل از ورود کالا به کشور، ذی‌نفعان با ارائه پروفرم (پیش فاکتور) اقدام به اخذ مجوز ثبت سفارش می‌کنند و چنانچه کد رهگیری مجوز ثبت سفارش در سامانه جامع گمرکی توسط اظهارکننده وارد نشود و مورد شناسایی سامانه قرار نگیرد، امکان ادامه مراحل بعدی مقدور نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر اساس این گزارش گمرک در این باره افزود: ضمن آنکه بر اساس تصمیمات اتخاذ شده از سوی سازمان‌های متولی از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت حدودا از یکسال پیش واردات خودرو صرفا از طریق نمایندگی‌های مجاز صورت می‌گیرد.

لذا صرف نظر از حواشی و مشکلات ایجاد شده و همچنین اعتراض انجمن واردکنندگان خودرو در رابطه با این تصمیم بدلیل ایجاد انحصار، بر این اساس باید نمایندگی‌های رسمی خودرو، مجوزهای ثبت سفارش واردکنندگان خودرو را تایید کنند که این موضوع با اتصال الکترونیکی نمایندگی‌های رسمی خودرو به سیستم ثبت سفارش و ارتباط سیستمی ثبت سفارش با سامانه جامع گمرکی کاملا الکترونیکی صورت می‌گیرد و عملا امکان ترخیص هیچ کالایی بدون صدور مجوز ثبت سفارش مقدور نیست، چراکه در صورت عدم صدور مجوز ثبت سفارش، به طور خودکار سامانه جامع گمرکی از ادامه تشریفات و ارجاع به مرحله بعدی جلوگیری می‌کند.

مدتی است که سامانه ثبت سفارش برای واردات خودرو توسط وزارت صنعت بسته شده و این در حالی است که تعدادی از خودروهای واردشده به کشور که هنوز روند ثبت سفارش آن‌ها تکمیل نشده است، در گمرک مانده و اجازه ترخیص ندارند و انجمن واردکنندگان خودرو نیز به این موضوع معترض شده‌اند.

گمرک همچنین درباره موضوع ورود ۱۳ دستگاه خودرو با ادعای خلاف واقع مبنی بر ترک تشریفات و بدون ثبت سفارش توسط برخی رسانه‌ها با توجه به اینکه این موضوع توسط دفتر بازرسی و حراست گمرک ایران و سایر دفاتر ستادی ذی‌ربط مورد پیگیری قرار گرفته اعلام کرد: لازم به توضیح است که به واسطه ورود دفاتر نظارتی گمرک با استفاده از قابلیت‌های سامانه جامع گمرکی، مشاهده می‌شود که تعداد ۱۳ دستگاه خودرو در یکی از گمرکات به رغم درج و ثبت کد رهگیری مجوز ثبت سفارش که بیان‌گر صدور مجوز ورود خودروهای موصوف به داخل کشور و صرفا رویت کلیت مجوز ورود است، بدون تایید تیک فراخوان اطلاعات بر خط در حال خروج از در خروج گمرک بوشهر بوده که به واسطه اقدامات انجام شده و استفاده از اختیارات قانونی، خودروهای مذکور اعاده و از ادامه تشریفات برای صدور گواهینامه و معرفی برای صدور پلاک جلوگیری شده است تا به این طریق در خصوص علت عدم تایید لینک فراخوان اطلاعات بر خط ثبت سفارش بررسی لازم به عمل آید.

۱۳ دستگاه خودرو مجوز ثبت سفارش داشته است
گمرک اضافه کرده است: در همین راستا پس از پیگیری مشخص شد که اساسا این خودروها مجوز ثبت سفارش داشته و مجوز ثبت سفارش با کد ۶۰۵۱۷۵۲۹ از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت صادر شده است و برای تمامی این خودروها قبل از ورود، مجوز ثبت سفارش اخذ و کد رهگیری نیز در سامانه درج شده است، لیکن در زمان ترخیص به دلیل مشکلات فنی در ارتباط سامانه‌های ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت و عدم امکان فراخوانی اطلاعات به صورت بر خط، اطلاعات ریز و جزئیات مشخصات خودروهای مورد نظر در سامانه ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت، قابل رویت در سامانه جامع گمرکی نبوده و براساس سوابق موجود و اعلام دفتر فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات گمرک ایران مجوز ثبت سفارش فوق در محل دو فقره اظهارنامه کوتاژ به شماره ۲۱۹۷۷۳۷۶ و ۲۱۹۵۷۶۸۴ مربوط به ترخیص خودروهای مذکور قابل رویت است.

خودروها تحویل صاحب کالا شد
در ادامه توضیحات گمرک آمده است: با پیگیری‌های انجام شده از سوی دفتر فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات گمرک ایران در خصوص ۱۳ دستگاه خودرو یاد شده با استفاده از فراخوانی اطلاعات به صورت بر خط مشکل مرتفع و در حال حاضر اطلاعات ثبت سفارش این خودروها و سوابق اظهارنامه مذکور قابل رویت است، ضمن اینکه متعاقب اقدامات فوق و اطمینان از صحت و سلامت مجوز ثبت سفارش ماخوذه مجددا خودروها به صاحب کالا تحویل داده شد.

38 دستگاه خودرو اظهار نشده است
گمرک در ادامه در خصوص تعداد ۳۸ دستگاه خودروی ادعاشده نیز، گفت: با توجه به اینکه این خودروها به گمرک اظهار نشده و تشریفات گمرکی صرفا از زمانی شروع می‌شود که کالا به گمرک اظهار شده باشد، لذا موضوع ارتباطی به گمرک ایران ندارد.

این گزارش می‌افزاید: بازرسی و نظارت الکترونیکی و مانیتورینگ ترخیص کالا به صورت الکترونیکی در ستاد مرکزی گمرک یکی از مهم‌ترین دستاوردهای سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی بوده که در خصوص موضوع ترخیص ۱۳ دستگاه خودرو به صورت عینی و روشن شاهد یکی از قابلیت‌های گمرک الکترونیک در خصوص رصد کامل تشریفات گمرکی کالاها در گمرکات سراسر کشور به صورت هوشمند بوده‌ایم.



منبع:میزان

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۹۸۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدمستی در برابر مست عشق 

اصل ماجرا چیست؟ مثل این سالها که تبلیغ فیلم‌های ایرانی در شبکه‌های فارسی زبان ماهواره‌ای نادیده گرفته می‌شود، در دهه نود نیز با توجه به تحولات فناوری در مسیر ساخت فیلم بلند و به چالش کشیده شدن ساختارها و ترتیبات اداری، دولت در برابر ساخت فیلم‌های بلند بدون مجوز نرمش نشان داد.
تا قبل از تصویب و ابلاغ دستورالعمل جامع صدور پروانه نمایش در ۱۳ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ توسط وزیر وقت ارشاد در دولت دوازدهم، با جلب موافقت موردی وزیر ارشاد در دولت یازدهم تدبیری اندیشیده شده بود که اولا برخورد سلبی و انضباطی اولین گزینه برای برخورد با فیلم‌های بلند نباشد ثانیا در صورت جلب موافقت شورای پروانه نمایش فیلم‌های غیر سینمایی برای اینگونه فیلم‌ها پروانه نمایش غیر سینمایی صادر شود و فیلم در کارنامه تهیه‌کننده و کارگردان به عنوان اثر سینمایی محسوب نشود.
به این خاطر به هنگام تجمیع مقررات در بند ۳ ماده ۶ دستورالعمل صدور پروانه نمایش، عینا موافقت پیشین به منزله یک تجربه مدیریتی مستندسازی شد و شکل رسمی‌تری به خود گرفت. به عبارتی تنها تنبیه سازندگان فیلم‌های بدون مجوز آن بود که از دریافت پروانه نمایش سینمایی محروم شوند و به دنبال آن از راهیابی به جشنواره فیلم فجر و اکران در سینماها(به جز گروه هنر و تجربه) باز بمانند.
فیلم سینمایی «مست عشق» ساخته حسن فتحی نیز چنین وضعیتی داشت. گروه سازنده بدون اخذ مجوز فیلمبرداری پروژه را در ترکیه مشغول شده بود و فقط زمانی که تهیه‌کننده نسبت به بروز مشکلاتی در داخل احساس نگرانی کرد، تقاضای پروانه ساخت نمود. همانطور که توضیح داده شد، مقررات اجازه بررسی تقاضا را نمی‌داد و همه چیز به بعد از ساخت فیلم و بازبینی آن برای صدور پروانه نمایش موکول گردیده بود.
پس اولا فیلمنامه مست عشق مورد بررسی قرار نگرفته بود که با ساخت آن مخالفت شود. ثانیا تصویربرداری پروژه از مدتها قبل کلید خورده بود و تیم سازنده معطل پروانه ساخت نمانده بود.
نکته جالب آن است که فیلم مست عشق سال گذشته موفق به دریافت پروانه نمایش سینمایی شد که خبر از نرمش مرجع نظارتی و مدیریت اقتضایی آن برای برخورد با پدیده فیلم‌های بدون مجوز ساخت است. اما طبق مقررات جاری مست عشق باید پروانه نمایش غیر سینمایی می‌گرفت و برای نمایش عمومی مسیر دیگری را طی می‌کرد. چرا فیلم از این قاعده مستثنی شد؟
به نظر می‌رسد رویکرد مثبت سازمان سینمایی در صدور پروانه نمایش سینمایی یا ناشی از اصلاح و ویرایش مجدد دستورالعمل یادشده است و یا انکه دلایل و توجیهات دیگری مثل اعتبار و حسن شهرت کارگردان در بین بوده است که ما از آن بی‌خبر هستیم.
آنچه اهمیت دارد آن است که در مجموع این اتفاق به نفع سینما و مخاطب تمام شد تا با استقبال نسبتا خوب از فیلم در هفته اول اکران، کفه فیلم‌های جدی در برابر فیلم‌های کمدی اندکی سنگین شود.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900029

دیگر خبرها

  • بزرگترین باند قاچاق موبایل در یزد متلاشی شد
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • ایسنا: تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری
  • تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری
  • درخواست کنسرسیوم ریلی برای انجام تشریفات قطار ترانزیتی افغانستان به گمرک ارائه شد
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • بدمستی در برابر مست عشق
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • بدمستی در برابر مست عشق 
  • تصاویر| شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود / ورود چری به بازار خودروی اروپا